“WasteArt” projekta pēdējie ļoti radošie soļi

Jau pāris gadus skolas sākumskolas posms čakli darbojies Vidzemes plānošanas reģiona īstenotajā pārrobežu projektā “WasteArt” (otrreizēja atkritumu izmantošana mākslā un amatniecībā). Projekta laikā esam mācījušies pareizi šķirot atkritumus, samazinot nešķirojamo atkritumu daudzumu, apguvuši darbu ar atkritumu audita rīku, skolotājas piedalījušās vietēja un starptautiska mēroga pieredzes apmaiņas pasākumos klātienē un tiešsaistē u.c. Jā, arī esam sadarbojušies ar kolēģiem no Igaunijas.

Projekts tuvojas finišam. Viens no projekta rezultātiem ir mākslinieku veidotas videonodarbības par to, kā dažādām lietām piešķirt otro dzīvi.

Vai ieinteresēja? Pagājušajās nedēļās (februāra 1.puse) skolotāju Lienītes Leišavnieces (projekta vadītāja skolā), Velgas Kočānes un Mairas Miķelsones klases attālināti radīja visdažādākās lietas… Interesanti, krāsaini, jautri, pārsteidzoši, gudri, pret vidi atbildīgi  – ļoti, ļoti radoši!!! Jā, tā strādā mūsu bērni!

Liels paldies bērniem, skolotājām, arī vecākiem! Paši ar savām rokām darinājuši brīnumskaistas lietas…arī praktiskas… Tiesa, mākslinieku sniegtās idejas kādus ir iedvesmojušas radīt pavisam ko atšķirīgu, piemēram, džemperis var pārtapt ērtā spilvenā pašam, gan guļamvietā pūkainam mājas mīlulim.

Ja arī Tev radās interese, dokuments ar visu nodarbību aprakstiem un saitēm uz video pieejams katram un lejupielādējams šeit:  ej.uz/WasteArt-video. Iedvesmojies – radi! Lai atkritumi pārtop mākslā!

Paldies par aktīvu dalību projektā arī skolotājai Rutai Jansonei un ikvienam, kas iesaistījās projekta aktivitātēs – šķiroja, auditēja, veidoja spēles, palīdzēja uzņemt ciemiņus un veica citas zaļās iniciatīvas!

Dalīties