“Jelgava 94’ ” – filma, kas noteikti jānoskatās! (12.l klases skolēni)

06.05.2021. 12.l klases skolēni baudīja “Latvijas skolas somas” programmā piedāvāto latviešu mākslas filmu “Jelgava 94’ “ (režisors J.Ābele, filma uzņemta pēc Jāņa Joņeva romāna motīviem, balstīta uz reāliem notikumiem).

Dažu skolēnu atsauksmes pēc filmas:

Katrīna: “Filma – diezgan interesanta, pamācoša. Noteikti patika tie notikumi, kas agrāk risinājās, kā notika tiekšanās pēc grupas izveides. Nepatika attieksme skolā, kas atgādināja situācijas mūsdienās.”

Sendija: “Man patika tas, cik ticami ir nofilmēti tieši deviņdesmitie gadi. Filmas stils un viss pārējais bija ļoti labi.”

Alise: “Šajā filmā man patika tas, ka tika atainots viss tā, kā patiesībā notika šajā 1994. gadā. Cilvēki varēja būt brīvi, darīt to kas viņiem patīk, reizēm tas “iegāja” galējībās, piemēram, aizliegto vielu pamēģināšana vai radikāla ārējā tēla izmaiņas.”

Salvis: “Man filmā viss likās saprotama un viss patika, bet vienīgais, kas līdz galam netika saprasts un likās dīvaini, ka galvenajam varonim pa brīdim parādījās viņa tēls nākotnē.”

Ņikita: “Filmu esmu skatījies vairākkārt, un kopumā tā ir laba, bet man nepatika tas, ka ik pa brīdim parādījās pieaudzis J.Joņevs, man personīgi tas likās lieki.”

Mārtiņš: “Filmā man patika tas, ka tika parādīta 90. gadu jauniešu dzīve.”

Paula: “Man patika, ka filmā tiek attēloti visi notikumi, kas atbilst vēsturei un pierāda, ja cilvēks ir dzīvē “traks”, nenozīmē, ka viņš nevar neko sasniegt. Tajā ir parādīts, kā Jānis, trakojot un izbaudot savus pusaudža gadus, tomēr tāpat pēc skolas kļūst par rakstnieku un piepilda savus sapņus.”

Dalīties