2.u klases viesošanās Zemessardzes 25.kaujas atbalsta bataljonā Stāmerienā (Dace Virziņa, 2.u klases audzinātāja)

Šodien, 17.maijā, Gulbenes novada vidusskolas 2.u klase kopā ar skolotāju Ingu Baraņņikovu viesojās Zemessardzes 25.kaujas atbalsta bataljonā Stāmerienā.  

2.u klases skolēni, klausoties virsseržanta Guntara Sīmaņa stāstījumā, daudz uzzināja par armiju un kaujas spēku sadalījumu tajā. Virsseržants bērniem izskaidroja zemessardzes kareivju un armijas karavīru nozīmi valsts drošības nodrošināšanā. Paskaidroja, ka katram iesaistītajam pēc labākās sirdsapziņas ir jālieto savas zināšanas un spējas. Ļoti svarīga ir savstarpēja palīdzība un cieņa. 

Kaprālis Jānis Dvinskis, dižkareivis Oskars Rāviņš, Artis Griķis un Krišs Bērziņš iepazīstināja ar karavīra ekipējumu, ar militāro tehniku, tās aprīkojumu, kā arī bija sagatavojuši bērniem izturības un veiklības stafetes, akcentējot fizisko aktivitāšu nepieciešamību ikdienā. 

Bērniem ļoti interesēja militārpersonu stāstījums un tehnikas demonstrēšana, un iespēja iepazīties ar dienesta uzdevumiem, kurus veic profesionālā dienesta karavīri.  

Paldies Stāmerienas Zemessardzes 25.kaujas atbalsta bataljona dienestam par atsaucību! Iespējams, šī tikšanās reize iedvesmoja kādu no 2.u klases skolēniem nākotnē kļūt par zemessargu vai karavīru! 

Dalīties