Piedzīvojumā metās 6.l klase un audzinātāja Daiga Tipāne

Tas bija fantastisks piedzīvojums – tā 6.l klase saka par ekskursiju uz Turaidas pili un izlaušanās pilsētu ( escapetown ).

Turaidā klasi sagaidīja fogta rakstvede, kas uzbūra Turaidas pils senatni. Un piedzīvojumi varēja sākties. Klase tika ievesta torņa telpās, kur apmeklētājus neielaiž. 

Mēs pārcēlāmies uz viduslaikiem un kļuvām par bruņiniekiem, zemniekiem, saimniekiem, sargiem un  augstdzimušām dāmām.  Mācījāmies  sasveicināšanās etiķeti un paklausību, kā arī nesām fogtam dāvanas.

 Visinteresantākais bija mācīties rakstīt  uz vaska tāfelītēm, pēc tam ar īstu putna spalvu rakstīt īstu dokumentu. 

Otrā aktivitāte – orientēšanās spēle “Tūkstošgades stāsts”. Vēsture šādā veidā kļuva tik interesanta. Komandām teritorijā jāatrod uzdevumu lapās attēlotās ēkas – pieminekļi, priekšmeti ekspozīcijās –  un jārisina daudzveidīgi uzdevumi, kuru atbildes meklējamas ekspozīciju tekstos, priekšmetos vai eksponātos brīvdabā. Uzdevumi veidoti daudzveidīgi (krustvārdu mīkla, atjautības uzdevums, izpratne par vēstures pētīšanu, atmiņas trenēšana, sadarbība, precīzas informācijas atlase u.c.)

Visi sajūsminājās par skaisto skatu no augstā Turaidas pils torņa. 

Par šiem diviem pieturas punktiem pateicamies programmai “Latvijas skolas soma”.

Trešais pieturas punkts – escapetown, ,,Aģenta K dienasgrāmata”. Vēl viens ceļojums laikā (uz 1942. gadu). Vāciešu, krievu un sabiedroto teritorija. Komandu uzdevums ir doties turp, lai sekojot atstātajiem pavedieniem, atrastu atslēgu, iznestu to no pilsētas un nodotu sabiedrotajiem. Emocijas pastiprināja 2 suņi, apsargi, kas pārbauda dokumentus un pēc izbēgšanas no cietuma cenšas nošaut.

Cik laba ir atgriešanās realitātē, bet asas izjūtas garantētas visiem. 

Dalīties