Esam kopā! Darām kopā! (Anna Emīlija Anže un 10.u klase)Projekts nr. VP2023/3-1

5.septembrī uzsākām aktivitāšu ciklu programmā “Kontakts”,  kura mērķis ir nodrošināt klases saliedētību un iepazīšanos.

Pirmajā nodarbībā kopā ar skolotāju Ivetu grupās izteicām viedokli par to, kas mūsuprāt ir “līdzdalība”. Beigās kopīgi vienojāmies par atbildi. Turpinot nodarbību katrs analīzējām trīs līdzdalības veidus.(sociālā, politiskā, sabiedriskā) un izteicām savu viedokli. Nākamās nodarbības gaitā (13.09.) kā klase varējām kopīgi sadarboties spēlēs. Izpratām nozīmi “iejusties cita ādā”, noskaidrojām, kādas rakstura īpašības piemīt katram klasesbiedram.

 Pēc šīs nodarbības varam teikt, ka tās palīdzēja mums kā klasei saliedēties un prast katra izteikto viedokli uzklausīt un analizēt. Noteikti izmantosim iespēju apmeklēt šāda veida nodarbības, jo kā jaunai klasei tas ir veiksmīgs veids, kā izvairīties no mobinga un citām nevēlamām problēmām jauniešu vidū.

Klasesbiedru atziņas:

“Projektā “Darām kopā!” (iniciatīva “Kontakts”) man ļoti patika spēlēt spēles, kuras apvienoja visu klasi, kā arī bija interesanti iepazīt vairāk klasi un ko klase domā un kā viņi redz tevi.”

“Projekta nodarbības man ļoti patika. Bija jautri un vairāk iepazinām viens otru kā klasesbiedrus. Ļoti labs un ieinteresējošs veids, kā iepazīt klasesbiedrus.”

“Projekts ir labs veids, kā iemācīties vairāk par sociālo līdzdalību. Ieguvu tikai labas emocijas. Biju iepriecināts par faktu, ka mūsu klases ir saliedēta. “Bāzes” aktivitātes vienmēr ir visinteresantākās.”

“Manuprāt, šis bija ļoti labs veids, kā uzzināt vairāk un saliedēties vairāk ar visiem klasesbiedriem.”

“Patīkama atmosfēra. Radās ciešāka saikne starp klasesbiedriem. Uzzinājām par līdzdalības veidiem/īpatnībām. Līderības iezīmes.”

“Pēc piedalīšanās 2 projekta tikšanās varu teikt, ka man ļoti patika. Mēs tiešām palikām saliedetāka klase.”

“Pēc piedalīšanās projektā jutos saliedētāka ar klases kolektīvu un kopumā man ļoti patika.”

“Es projekta laikā jutos saliedētāka ar klases kolektīvu, uzzinājām daudz viens par otru, par otra jūtām un interesēm. Projekts man ļoti patika.”

“Man patika, cik kreatīvi veidi tika izmantoti,lai saliedētu klasi. Es secināju to, cik dažādi mēs domājam, bet beigās nonākam pie viena kopsaucēja.”

“Es uzzināju vairāk par saviem klasesbiedriem. Bija ļoti interesanti, man patika. :)”

“Ļoti labi un interesanti. Nedaudz vairāk uzzināju par manas skolas draugiem un vairāk sadraudzējos.”

“Man nodarbībā patika iepazīt vairāk klasi un pavadīt vairāk laika kopā. Pieredze. Mācījos saliedēties ar klasi.”

“Man patika aktivitātes, palīdzēja klasei kļūt saliedētiem. Bija jautri uzdevumi un jauni viedokļi no klasesbiedriem. Guvu jaunas zināšanas par notiekošo pasaulē.”

“Es uzzināju vairāk par klases kolektīvu, un bija iespēja sadarboties ar pārējiem. “

“Projekts nodarbības bija ļoti interesantas un varēja labāk iepazīt klasesbiedrus. Tas bija ļoti jautri un interesanti. Uzzinājām, kas ir līdzdalība un mans labākais ieguvums bija, ka iepazinu savus klasesbiedrus.”

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2023.-2025. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un valstij nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Dalīties