5.n klases labais darbs un ekskursija (5.n klases skolēni)

Nesen mēs, 5.n klases skolēni, pēc skolā pavadītajām mācību stundām braucām  mazā ekskursijā.

Sākumā mēs aizbraucām Gulbenē  uz EKO laukumā. Tur mūs sagaidīja Pilsētvides servisa darbiniece Inese (Helēnas mamma) un laukuma pārzinis. Mums  pastāstīja, kā stiklu, plastmasu un elektro ierīces šķiro. Tad mēs visi atdevām mūsu sakrātās baterijas labajam darbam,  kopā klasei sanāca pāri 8kg (baterijas turpināsim vākt līdz pavasarim). Tad iedeva mazas dāvaniņas un varējām braukt tālāk.

Nākamā vieta ir Jāņa Poruka muzejs Druvienā. Tur mums sākumā pastāstīja par grāmatu ,,Kauja pie Knipstas”, kuru mēs literatūras stundās lasījām un runājām par skolu agrākos laikos. Pēc tam apskatījām visas telpas. Mums tad parādīja, kur bija Bunģa un Cibiņa lādes un kur viņi gulēja. Tad mūs aizveda uz veco laiku klasi, apsēdāmies garos koka solos, bet mums patika. Tur mums iedeva pamēģināt uz mazām tāfelēm rakstīt , katrs pamēģināja arī ar tintes pildspalvu rakstīt.

 Tālāk mēs bijām Druvienas latviskās dzīvesziņas centrā. Tur mūs veda uz veco laiku klasi. Mēs apsēdāmies mazos, vecos un jocīgos solos. Tad mēs gājām tālāk uz zinātnes telpu, kur bija daudz mūzikas instrumentu. Visi uzreiz sākām skaļi spēlēt jebkuru instrumentu, kuru vēlējāmies.

Mēs bijām plānojuši  braukt vēl uz lāzertagu, bet diemžēl sāka līt lietus un mēs braucām atpakaļ uz skolu. Skolotāja sacīja, ka tur brauksim pēc nedēļas.  Kad bijām skolā,  katrs aizgāja uz savu pusi- uz mājām.

Ar nepacietību gaidām nākamo braucienu!

Dalīties