To be the best teacher for your pupils

Projekta “Pieredzēt pieredzot” ietvaros strukturētie kursi: To be the best teacher for your pupils (tulk.esi labākais skolotājs saviem skolēniem), ko nodrošina Outdoored s.r.o.

Maijā devāmies uz Islandi, lai piedalītos ekspedīcijas kursā. Kursu dienās mums bija iespēja iegūt zināšanas, kas balstītas uz personīgo pieredzi, piedzīvojot Islandes apbrīnojamās dabas ainavas.

Katra diena bija piepildīta ar dažādām aktivitātēm – praktiskām nodarbībām, situāciju analīzēm, ekskursijām, aktivitāšu un ieguvumu izvērtēšanu.

  • Mācījāmies, kā mācīties dabā, kā mudināt bērnus vairāk redzēt sev apkārt, kā mācības savienot ar tuvākās apkārtnes izpēti;
  • apguvām dažādas “ledus laušanas aktivitātes”,
  • spēles kā mācību un attīstības instrumentu,
  • mācīties dabā, izmantojot visas sajūtas.
  • Kā arī daudz analizējām, kādi mēs esam kā skolotāji un kādu mācīšanas pieeju vēlamies izmantot darbā ar skolēniem

Ļoti interesanta bija vizīte jaunākajā Islandes skolā “Stapaskoli”, kurā daudz tiek domāts par bērnu un pedagogu labsajūtu, radītas iespējas jaunajai mācīšanas pieejai.

Daba šajā salā ir savdabīga, laika apstākļi ļoti strauji mēdz mainīties. To izbaudot, mums bija arī nodarbība par klimata izmaiņām, par to, cik ļoti mēs visi šajā pasaulē esam saistīti.

Mēs pirmo reizi bijām tik tuvu vulkānam, kurš vēl “elpo”! Sajūtas fantastiskas! Tad arī ar citādāku interesi varējām sekot informācijai muzejā Perla par vulkānu aktivitātēm Islandē.

Pēc katras pastaigas, ekskursijas, darbošanās dabā būtu jāatrod laiks, lai ar skolēniem pārrunātu, ko no šīs dienas nodarbības ieguvi, ko iemācījies, ko atklāji.

Šāda veida kursi ieteicami skolotājiem, kuriem patīk kopā ar bērniem doties dabā pētīt un mācīties no dabas.

Mums šie kursi ļoti patika. Apguvām jaunas metodes darbam un pozitīvi uzlādējāmies pašas.

Ruta Jansone un Dina Tiltiņa

Dalīties