Canva izglītības iestādēm

Gulbenes novada vidusskola ir ieguvusi iespējas bezmaksas lietot platformu Canva. Gan skolotāji, gan skolēni tagad var pieslēgties platformai izmantojot Microsoft 365 lietotāja datus un mācību ietvaros var izmantot visas iespējas, ko sniedz šī platforma, turklāt ieskaitot arī visas iespējas, kas pieejamas Canva Pro variantā. Skolotājiem ir paplašinātas iespējas, skolēniem darbojas skolēna loma.

Platformā Canva var viegli izveidot profesionālus noformējumus – dažādus materiālus, darba un uzdevumu lapas, prezentācijas utt…, kā arī tos kopīgot vai izdrukāt. Ir iespēja izvēlēties no tūkstošiem dažādām veidnēm un dizainiem. Par standarta iespējām sīkāk var lasīt šeit. Platformā ir arī pieejamas iespējas, kas paredzētas tieši izglītības iestādēm – sadarbošanās skolotājiem ar skolēniem, virtuālo klašu veidošana, darba uzdevumu piešķiršana skolēniem, par ko visu sīkāk var lasīt šeit.

Kā pareizi pieslēgties platformai izmantojot Microsoft 365 pieslēgšanās datus, parādīts attēlos zemāk. Vispirms jāatver tīmekļa vietne canva.com. Tālāk augšējā labajā stūrī jāatrod poga “Pieteikties”. Tālāk jāseko instrukcijām attēlos.

1. Jāizvēlas iespēja “Turpiniet citā veidā”
2. Jāizvēlas iespēja “Continue with work email”
3. Visbeidzot jāievada skolas Microsoft 365 konta lietotājvārds. Platforma automātiski veiks pāradresēšanu uz Microsoft 365 pieteikšanās veidni. Ja tas nenotiek, tad jāizvēlas opcija “Single Sign On” (SSO)
Ja viss ir veiksmīgi, tad pārlūka loga augšējā kreisajā stūrī ir jāparādās skolas nosaukumam – Gulbene District Secondary School.
Dalīties
Ievietots IT