Tenerife – Pieredzēt pieredzot 2023.21.05- 27.05

2023. gada maija nogalē Gulbenes novada vidusskolas L. Leišavniece un M. Belozareviča devās mācību braucienā uz Tenerifi-“ Outdoor and nature- based education and experiental learning”.

Kursu ietvaros skolotājas mācījās vairāk par āra vides nodarbībām. Kā ikdienas mācību saturu apgūt esot dabā.

Mācību rezultātā abas skolotājas apguva dažādus veidus kā:

  • Caur spēlēm koncentrēt un noturēt uzmanību;
  • Ar dabas materiālu palīdzību atspoguļot dažādas diagrammas, lai skolēniem būtu vieglāk uztvert un izprast sarežģītus daudzumus;
  • Vienkāršu pastaigu/ pārgājienu pa mežu pārvērst par aizraujošu, interesantu un izglītojošu;
  • Izteikt un pamatot savu viedokli ar dažādām aktivitātēm;
  • Praktiski darbojoties āra vidē, apgūt zināšanas par vēstures tēmām vai iepazīt kādu literāru darbu;
  • Praktiski darbojoties, āra vidē, apgūt savas valsts nozīmīgākos apskates objektus, lielākās pilsētas, upes, ezerus…..

 Kursu  saturs bija ļoti saistošs un aizraujošs mums- sākumskolas skolotājām, akcents tika likts uz ilgtspējīgu risinājumu radīšanu, vides izglītību, spēļu un leģendu iekļaušanu mācību procesā. Dodoties dabā, apguvām jaunus veidus un metodes, kā savādāk  skolēniem pastāstīt par dabu, vēsturi – kā ar leģendu (teiku) un mācību materiālu palīdzību radīt interesantus piedzīvojumus bērniem. Apmeklējām seno Anagas mežu un Teides vulkāna apkārtni, kur notika nodarbības. Kursu laikā darbojāmies praktiski, dažādās komandās, dalījāmies ar savu pieredzi, kā mācīt vides mācību. Iegūtās zināšanas un metodes varēsim izmantot ne tikai dabaszinību stundās, bet arī citās mācību stundās.

#ErasmusDienas  #ErasmusDays

@ErasmusPlusLV

Projekts tiek finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Dalīties