Atrast laiku sev un grāmatu lasīšanai (Amanda Biseniece, 11.l klases skolniece)

Grāmatu lasīšana ir ļoti svarīga bērniem un   jauniešiem. Tā attīsta valodu, papildina vārdu krājumu, raisa fantāziju, nodarbina prātu un lietderīgi aizpilda brīvo laiku. 

Gulbenes pilsētas bibliotēkas darbiniece Endija Tarvāne mums, 11.l klases skolēniem, ieteica un pastāstīja par dažām grāmatām, kuras mūs varētu interesēt, kā arī dalījās ar savu lasītājas pieredzi. Atbildot uz jautājumu ‘’Vai jūs lasāt grāmatas?’’ liela daļa jauniešu tomēr atzina, ka nevelta laiku grāmatu lasīšanai, jo ir aizņemti mācoties. Tomēr tas nav vienīgais iemesls, kāpēc skolēni nelasa grāmatas. Daļa uzskata, ka ērtāk un ātrāk ir noskatīties filmu, taču filmā nav iekļauti visi grāmatā esošie notikumi. Tas ir liels filmu trūkums, jo grāmatās viss ir aprakstīts līdz pat mazākajai niansei.

Diezgan nesaprotami ir tas, kāpēc jaunieši izvēlas lasīt ārzemju rakstnieku grāmatas, nevis mūsu pašu  latviešu autoru. Kas tajās ir citādāks? Domāju, ka latviešu rakstniekiem ir atšķirīgs rakstīšanas stils, kas vairāk piesaista vecāka gadagājuma cilvēkus. Tas arī nav slikti, ka ir pieejamas grāmatas dažāda vecuma lasītājiem.

Personīgi mani interesē grāmatas par patiesiem notikumiem, problēmām un sarežģītām dzīves situācijām.  Patīk lasīt nopietnas grāmatas. No bibliotēkas piedāvātajām grāmatām lielākā daļa bija tādas, kas mani ieinteresēja, un es sapratu, ka daži klasesbiedri arī tās lasīs. Esmu pārliecināta, ka pēc mācību gada noslēguma atradīšu vairāk laika grāmatu lasīšanai.

Novēlu arī jums atrast laiku sev un grāmatu lasīšanai!

Dalīties