Skolēni iepazīst Spāniju projekta “Izaugsmei” ietvaros

Mēs esam 6 Erasmus+ projekta dalībnieki: Luīze, Nameda Keita, Artūrs, Rinalds, Patriks un Roberts. No 12. līdz 18. maijam mēs bijām Torreviejā (Spānijā), tāpēc vēlamies ar jums dalīties pieredzētajā.

Mēs uzzinājām daudz ko jaunu par spāņu skolas dzīvi, kas ir krasi atšķirīga no Latvijas skolām. Spāņu skolās ir aizliegti mobilie telefoni, un visas stundas notiek vienā klasē. Stundas beidzas plkst. 14.00, un mācību laikā ir tikai viens 30 minūšu starpbrīdis. Vienas stundas garums ir 45 minūtes. Garajā starpbrīdī visi paēd pusdienas un iet ārā atpūsties.

            Pārsteidzoši bija tas, ka spāņu skolās mācās bērni no ļoti daudzām valstīm. Arī mēs Erasmus+ projektā bijām no vairākām valstīm: Latvijas, Francijas, Portugāles un Itālijas. Spāņu skolā mūs visus sagaidīja ļoti draudzīgi, atvērti, aktīvi un jauki skolēni. Mēs tur jutāmies ļoti gaidīti. Ar angļu valodu gāja kā nu gāja. Cits mācēja, cits vispār nemācēja, līdz ar to komunikācija bija ļoti interesanta. Mums, latviešiem, angļu valoda ir labā līmenī, tāpēc ieguvām labus draugus, ar kuriem sazināmies vēl šodien.

             Pēcpusdienās iepazināmies ar mūsu viesnīcas apkārtni Torreviejā. Mūs pārsteidza skaistā spāņu ēku arhitektūra un daudzās palmas, mazās ieliņas ar veikaliņiem un restorāniem. Nobaudījām tajos arī garšīgas vakariņas. Bijām arī pludmalē un pēc spraigas mācību dienas peldējāmies dzidrajā, bet ļoti sāļajā Vidusjūras ūdenī. Tas bija veldzējoši un vienreizēji! Šeit ir arī neparasti un skaisti parki, kur brīvi pastaigājas vistas un gaiļi, pāvi, pīles un dažādi putni.

            Vienu dienu bijām lieliskā ekskursijā uz Valenciju. Tur mēs apmeklējām lielāko akvāriju Eiropā, kur vērojām okeāna dzīvi – haizivis, zobenzivis, delfīnus, pingvīnus u.c. Tā bija aizraujoša un iespaidiem bagāta diena. Visur palmas, interesantas ēkas un patīkami silts laiks.

            Šis bija lielisks mācību ceļojums, kurā guvām sadraudzības pieredzi, pārbaudījām un nostiprinājām savas angļu valodas zināšanas, iepazinām spāņu kultūru un arhitektūru, kā arī pārbaudījām savas spējas būt patstāvīgiem un drošiem. Paldies par doto lielisko iespēju piedalīties šajā projektā!            

Nameda Keita Bitēna (6.u)

Dalīties